Kliniğimize Hoşgeldiniz

 



 

 

 

 

 

 


Çocuklarınızın
Ağız ve Diş Sağlığı

 


Fissür Örtücüler
Nedir, Niçin Gereklidir?

 


Flor Uygulaması

 


Tedavilerden Sonra
Dikkat Etmeniz Gerekenler Noktalar

 

DİŞ GELİŞİMİ
Çocuğunuzun ilk dişlerine süt dişleri denir. Bu dişler çocuğun çiğnemesini sağladığı ve konuşmasını geliştirmesine yardımcı olduğu için çok önemlidir. Süt dişleri aynı zamanda altlarından gelecek daimi dişlerin yerlerini koruma görevi yapar. Süt dişlerinin sağlığının korunması ilerde ortodontik tedavilere gereksinim duyulmasını önler. En önemlisi de güzel ve sağlıklı bir gülümsemenin çocuğunuzun özgüveninin gelişmesinde rolüdür. Süt dişlerindeki problemlerin tedavi edilmemesi büyük sıkıntılar yol açabilmektedir.

BİBERON ÇÜRÜKLERİ
Bebekler ve küçük çocuklarda sıkça rastlanan sorun biberon çürükleridir. Bu çürükler sütte, mamalarda, meyva sularındaki şeker ve tatlıların dişlere uzun süre temasıyla oluşurlar. Uyku sırasında şekerli sıvılarla uykuya dalan çocuk risk altındadır. Çünkü uyku sırasında salya artış gösteririr ve şekeri tüm ağıza yayar. Çürük yapıcı bakterilerin de bu şekeri kullanıp asit üretmeleri sonucu dişler etkilenir. Çocuğunuzun dişleri düzenli kontrol edilmesi ve çürük belirtisi olan kahverengi lekelerin mutlaka takip edilmesi gerekir. Düzenli diş fırçalamaya ilk diş çıktıktan sonra hemen başlanmalıdır. Ancak bir gazlı bez yardımıyla henüz dişler sürmeden bile önce ağzı düzenli olarak silmek en uygunudur. Biberon çürüklerini önlemenin en basit yolu çocuğun biberonla ve tatlıya batırılmış emzikle uyumasını engellemektir.

PARMAK EMME
Genellikle 5 yaş altı çocuklarda parmak emme zararsız bir alışkanlıktır ancak ilk daimi dişlerin sürdüğü 6 yaştan sonra devam ederse sorun yaratır. 8 yaşına kadar çene kemiği çok yumuşak ve esnektir. Parmak emme sırasında parmağın yaptığı basınç hassas olan çenenin gelişimini etkiler ön dişleri ileri iterken alt dişleri geriye doğru çeker. Eğer çocuk bu alışkanlığından vazgeçemiyorsa ilk etapta bir ödül ceza sistemi kurabilirsiniz. Parmak emmediği günler ödüllendirip emdiğinde ceza uygulayabilirsiniz. Problem bu şekilde sonuçlanamıyorsa diş hekiminize başvurun. Diş hekiminizin yapacağı bir aparey çocukta bu kötü alışkanlığı bir kaç günde kesecektir.

Süt dişleri çürürse ne olur?
Süt dişleri de daimi dişlerimiz gibi çürümeye yatkındır. Bu sebeple küçük yaştan itibaren çocuklarda ağız bakımı özenle uygulanmalıdır. Süt dişleri çürürse çocuklarda ağrıya, enfeksiyona, beslenme bozukluklarına yol açar altlarından gelecek olan daimi dişler etkilenir.

Süt dişlerinde tedavi nasıldır?
Halk arasında yaygın bir düşünce süt dişlerinin ne de olsa değişeceği o sebeple tedavi yerine diş çekiminin daha iyi olduğu şeklindedir. Bu çok yanlıştır. Süt dişleri çürüdüğünde aynı daimi dişlerde olduğu gibi tedavi edilip alttaki daimi dişler çıkana kadar mutlaka ağızda kalmalıdırlar.

Süt dişleri çekilirse ne olur?
Bütün süt dişleri belli bir yaşta yerlerini daimi dişlere bırakırlar. Daimi dişler alttan çıkmaya başlayıp üstteki süt dişini eritirler. Süt dişleri zamanından önce çekilirse kalan dişlerin çekim boşluklarına doğru hareketleri yüzünden daimi dişin sürmesi gereken yuva daralır. Daimi diş ya hiç süremez yada bulduğu ilk boşluktan düzensiz bir şekilde sürer. Bu çene bozukluklarına, çapraşık ve yamuk dişlere sebep olur.

Tedavi seçenekleri nelerdir?

Süt dişlerinde daimi dişlere uygulanan tüm tedaviler uygulanabilir. Çok derin olmayan çürürüklere dolgu yapılır, çok çürümüş dişlere kanal tedavisi uygulanır, kurtarılamayacak kadar çürümüş olan dişler çekilir.

Flor nedir niçin gereklidir?
Çocuklarda ve yetişkinlerde dişin çürük yapıcı bakterilere karşı kendini koruma mekanizması vardır. Flor bu mekanizmayı uyarır ve dişleri çürümeye karşı korur. 6 ayda bir çocuklara flor uygulaması önerilir.

Fissür örtücü nedir?
Dişlerin çiğneyici yüzeylerinde girintili çıkıntılı oyuklar vardır. Bu oyuklar genellikle temizlenmeleri çok zor ve çürüğe elverişli alanlar yaratır. Daimi dişler ilk sürdüklerinde bu oyuklar ince bir dolgu maddesiyle kapatılırsa bu dişlerde çürük oluşma ihtimali çok büyük ölçüde bitecektir. İşte bu uygulamaya fissür örtücü uygulaması denir. İlk daimi dişlerin sürdüğü 6 yaşlarında uygulanır genellikle daimi dişlere uygulanması tercih edilse de süt dişlerinde de ihtiyaç olduğunda uygulanabilir.

Yer tutucu nedir?
Süt dişleri vaktinden önce çekilirse alttan gelecek dişin yamuk ve düzensiz olacağından bahsetmiştik. Süt dişleri daimi dişlerin çıkacakları yeri korurlar eğer süt dişleri erken zamanda çekilmek zorunda kalınırsa daimi dişlerin çıkma alanı korunmalıdır. Yer tutucular bu amaçla kullanılır. Daimi dişe ait aralığı diş çıkana kadar korurlar diğer dişlerin bu boşluğu kapatmalarını engellerler. Kalan dişlerin durumu ve çocukların uyum durumuna bağlı olarak hareketli (takmalı çıkarmalı) veya sabit (yapışmalı) olarak hazırlanabilirler.

“Site içeriğinde bulunan bilgiler bilgilendirmek içindir, bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez”

 

 

diş hekimi, diş doktoru, diş tedavisi, kazasker diş, porselen kaplama, zirkonyum kaplama, erenköy diş, zirkonyum porselen diş, zirkonyum porselen kaplama, porselen diş fiyat, diş hekim, www.dishekim.com, porselen laminate, porselen lamina, implant, diş beyazlatma, bleaching, diş estetiği, estetik diş, estetik diş tedavi, diş dolgusu, 20 yaş dişleri, osman nursal, kazasker diş, kadiköy diş, diş tedavi, diş tedavi ücretleri, estetik diş tedavi, diş düzeltme, zirkonyum kaplama, anadolu yakası diş, porselen diş fiyat, zirko

 

 


 

 

Bize Ulaşın

Tedavilerimiz hakkında tüm sorularınız ve uygun bir randevu saati belirlemek için bizi arayın.

Şemsettin Günaltay Cad. Çelik Apt. No:147/6 Kazasker 34738, Kadiköy İST

Klinik:  (216) 357-5344


Adres ve Kroki

 

 

 2008 Osman NURSAL | Şemsettin Günaltay cad. Çelik apt. no:147/6 Kazasker 34738, Kadiköy İST  | Web Design by Deniz Derelli

oyun komedi sohbet siteleri