Kanal Tedavisi Sonrası Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar

 



 

 

 

 

 

 

Kanal Tedavisi Sonrası Dikkat Etmeniz Gerekenler

Anestezi etkisini kaybedene kadar uyuşmuş dili ve dudağı ısırmamaya dikkat edin. Tedavi sonrası 2 saat hiçbirşey yiyip içmeyin.

Geçici dolgu yapıldıysa o tarafta sert gıdalar çiğnemekten kaçının.

Kullanılan ilaçlar ve işlemler yüzünden tedavi sonrası ve ertesi gün hafif ağrı olması normaldir.

Ağrı kesici kullanabilirsiniz. İlk ağrı kesiciyi işlem bittikten 1.5 saat sonra almanız uygundur. İlaç reçete edildiyse mutlaka düzenli bir şekilde kullanmalısınız. Özellikle antibiotik titizlikle alınmalıdır. Ağrı 2. günden sonra şiddetle devam ediyor veya tedaviden sonra ağrıda azalma olmuyorsa doktorunuzu bilgilendirmeniz gerekir.

Kanal tedavisi kemiğin iyileşmesidir. Bu iyileşme süreci kişiden kişiye ve dişten dişe değişmektedir. İyileşmenin hızında enfeksiyonun büyüklüğü belirleyicidir.

Kanal tedavisinde %100 başarı dişin tedaviye verdiği cevapla mümkündür. Bazı durumlarda tedaviye cevap alınmazsa diş çekimi gerekebilir.

Tedavi sonrası yerleştirilen geçici dolgu tamamen düşerse mutlaka kontrole gelmelisiniz.

Tedavi sonrası dişte madde kaybı çoksa doktorunuz dişin ömrünü uzatmak için kaplama yaptırmanızı tavsiye edecektir. Vakit kaybetmeden kaplamayı yaptırmalısınız.

Kanal tedaviniz hakkında bilmeniz gereken unsurlar şunlardır :

Renklenme – Kanal tedavisi görmüş dişin bir miktar renk değiştirmesi normaldir. Eğer diş estetik açıdan önemli bir yerde ise beyazlatma işlemi gerekebilir. Hekiminize beyazlatma tedavisi hakkında danışabilirsiniz.

Kırılganlık – Kanal tedavisi görmüş diş, canlılığını kaybetiği için doğal dişlere göre daha kırılgan olur. Bu sebeple gerekli durumlarda diş mutlaka kaplanmalıdır.

Bazen kanal tedavisinde başarısızlık görülebilir ve ağrı devam edebilir. Bunun sebebi ekstra kanallar, kırık kökler, ve çok eğri kökler olabilir.

Ekstra kanallar dişin ana kanallarından dal almış yana doğru uzanan kanallardır bu kanalların temizlenmesi ve doldurulabilmesi imkansızdır.

Eğri kanallar ise kanal eğelerinin mekanik temizliğini zorlaştırırlar çoğu zaman eğeler bu eğri uçlara erişemez ve tam temizlik sağlanamaz.

Bazen de mükemmel yapılmış bir kanal tedavisi aylar, seneler sonra bilinmeyen sebeplerle ağrı yapabilir veya enfekte olabilirler. Sebep ne olursa olsun başarısız kanal tedavisi yenilenmelidir.

Yenileme işlemi aynı aşamaları içerir. Mevcut dolgu sökülür kanallar temizlenir ve tekrar doldurulurlar. Genellikle yeniden yapılan kanal tedavisi daha zor bir işlemdir.

Doktorunuzun detaylı muayenesi sonucunda dişin kurtarılabilme ihtimali değerlendirilir tedavi buna göre planlanır. Bazen de dişin çekimİ tek alternatiftir.

Çekimin dezavantajı, çekilen dişin kaybı telafi edilmezse daha ciddi sıkıntılara yol açacaktır. Örneğin eklemde ağrılar, periodontal rahatsızlıklar gibi.

“Site içeriğinde bulunan bilgiler bilgilendirmek içindir, bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez”

 

         

 


diş hekimi, diş doktoru, diş tedavisi, kazasker diş, porselen kaplama, zirkonyum kaplama, erenköy diş, zirkonyum porselen diş, zirkonyum porselen kaplama, porselen diş fiyat, diş hekim, www.dishekim.com, porselen laminate, porselen lamina, implant, diş beyazlatma, bleaching, diş estetiği, estetik diş, estetik diş tedavi, diş dolgusu, 20 yaş dişleri, osman nursal, kazasker diş, kadiköy diş, diş tedavi, diş tedavi ücretleri, estetik diş tedavi, diş düzeltme, zirkonyum kaplama, anadolu yakası diş, porselen diş fiyat, zirko

 

Bize Ulaşın

Tedavilerimiz hakkında tüm sorularınız ve uygun bir randevu saati belirlemek için bizi arayın.

Şemsettin Günaltay Cad. Çelik Apt. No:147/6 Kazasker 34738, Kadiköy İST

Klinik:  (216) 357-5344


Adres ve Kroki

 

 

 2008 Osman NURSAL | Şemsettin Günaltay cad. Çelik apt. no:147/6 Kazasker 34738, Kadiköy İST  | Web Design by Deniz Derelli
oyun komedi sohbet siteleri